Vaikų vasaros stovykla gimnazijoje  „Poilsiauk aktyviai, turiningai ir prasmingai“

 1 3 7Pasibaigus mokslo metams birželio 13-17 dienomis   gimnazijos 5-8, I-III g klasių moksleiviai dalyvavo Šalčininkų rajono savivaldybės ir „Šilo“   gimnazijos mokytojų organizuotoje 5 dienų  vaikų vasaros stovykloje „Poilsiauk aktyviai, turiningai ir prasmingai“.

  Pirmąją stovyklos dieną po susipažinimo,  komandos formavimo žaidimų vaikai sportavo – berniukai  žaidė futbolą, merginos ringo, vėliau visi kartu  žiūrėjome ir aptarėme  filmą „Balkonas“.  Antroji diena  buvo skirta bokštų ir dekoracijų kūrimui – vaikai susiskirstę komandomis  iš antrinių žaliavų konstravo įvairiausius bokštus ir tiltus

Trečią dieną vaikų vasaros stovykloje buvo  žygis po Baltąją Vokę, skirtas miestelio ir apylinkių pažinimui. Vaikai  pasidalinę į dvi grupes: „Gamta“ ir „Architektūra“- žygio po Baltąją Vokę metu stebėjo ir fotografavo įdomesnes architektūrines detales, pastatus, gamtinius elementus. Grįžę atliko užduotį: remdamiesi nufotografuotais elementais, motyvais  kūrė atviruką-palinkėjimą vasarai, sau ir savo draugams.

    Kitos stovyklos dienos turbūt buvo labiausiai laukiamos vaikų, nes jų laukė  pažintinė-poilsinė  išvyka į Klaipėdos kraštą, o svarbiausia prie  Baltijos jūros. Taigi,  anksti kėlę, bet smagiai nusiteikę, stovyklautojai  dviem dienom buvo išsikraustę  į Šventąją. Pakeliui  dar aplankėme Olandų skardžio kepurę ir  žygiavome Litorinos pažintiniu taku, sustojome Palangoje  ir pabuvojome Palangos botanikos parke, kol galiausiai pasiekėme kelionės tikslą. Įsikūrę stovyklavietėje Šventojoje, džiaugėmės vienas kito bendrija, grožėjomės jūra ir, nors vanduo buvo šaltokas, įmerkėme basas kojas į jūrą.

Taigi apibendrinant galima teigti, kad  mokiniai savo atostogas stovykloje praleido ne tik aktyviai, bet ir turiningai, prasmingai bei pilni įspūdžių pradės savo tikrąsias vasaros atostogas.

 

Mokytojas Ernestas Vėta

This entry was posted in Be kategorijos. Bookmark the permalink.

Comments are closed.