Informacija tėvams dėl nuotolinio ugdymo

Gerb. Tėveliai,

informuojame, kad nuo kovo 30 d., jei bus pratęstas karantinas, visoje Lietuvoje pradinis, pagrindinis ir vidurinis ugdymas vyks nuotoliniu būdu (Švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu). Atsižvelgiant į ministro įsakymu patvirtintas Rekomendacijas dėl ugdymo proceso organizavimo nuotoliniu būdu, mokiniai turi būti aprūpinti priemonėmis, reikalingomis nuotoliniam ugdymui(si) sėkmingai organizuoti: interneto ryšiu, kompiuteriu (stacionariu, nešiojamuoju, planšetiniu) su vaizdo kamera ir ausinėmis. Tėvelių pareiga pasirūpinti, kad vaikas turėtų šias priemones asmeniniam naudojimui. Visa informacija ir instrukcijos, kaip konkrečiai vyks nuotolinis ugdymas, bus pateikta Jums ir Jūsų vaikui iki nuotolinio ugdymo(si) pradžios.
Taip pat primename, kad paskelbus karantiną, būtina suprasti, kad neorganizuojant ugdymo proceso siekiama minimizuoti galimų mokinio fizinių kontaktų kiekį, ypač vietose, kuriose galimai lankosi daugiau žmonių. Todėl šeimai tenka atsakomybė už savo vaikų ir kitų žmonių saugumą laikantis karantino principų ir vykdant karantino priemones.
Daugiau informacijos apie ugdymo organizavimą karantino metu galite rasti:
https://www.smm.lt/web/lt/naujienos/del-koronaviruso
Tikimės, kad sunkų Lietuvai ir visam pasauliui laiką išgyvensime sėkmingai, draugiškai bendradarbiaudami ir rūpindamiesi vieni kitų saugumu bei mūsų vaikų tobulėjimu.

Gimnazijos administracija

This entry was posted in Be kategorijos. Bookmark the permalink.

Comments are closed.