Interviu su rankų lenkimo čempionu Armandu Blaževičiumi

346097199_781465523515042_4960347151979949359_n (1)Ar žinote, kad mūsų gimnazijoje mokosi mokinių, garsių savo pasiekimais ne tik mūsų rajone, bet ir visoje Lietuvoje. Tai mūsų IV g kl. mokinys Armandas Blaževičius, garsėjantis rezultatais rankų lenkimo varžybose. Su juo kalbasi gimnazijos mokinių savivaldos atstovės Evelina ir Valentina. Paskaitykit trumpą interviu su Armandu:

  1. Kada pradėjai domėtis sportu?

Sportu pradėjau domėtis jau vaikystėje, maždaug nuo 13 metų, tačiau rimčiau užsiiminėti pradėjau būdamas 15-os, su draugu kilnodami svarmenis rūsyje.

  1. Kokie tavo pirmi ir didžiausi pasiekimai sporte?

Mano pirmas pasiekimas sporte buvo dalyvavimas 2020 metų sausio 13 dieną Vilniaus Lemon Gym klube vykusiose varžybose, o didžiausias pasiekimas  – tai Lietuvos čempionato laimėjimas dvejus metus iš eilės. Bet sustoti negalima, reikia dar kilti aukščiau, nes šiais metais birželio mėnesį manęs laukia Europos čempionatas.

  1. O įsimintiniausia tavo akimirka sporte?

Tai  įvyko Latvijoje balandžio pirmą dieną. Nusprendžiau sudalyvauti ne tik savo amžiaus kategorijoje, bet ir vyrų, kur amžius nėra apribotas, ir sėkmingai iškovojau trečią vietą, palikęs už savęs  daugkartinį Latvijos čempioną, daugkartinį Europos prizininką ir tiesiog sportininką, kurio vardą žino nemažai žmonių.

  1. Ar norėtum užsiimti tuo visą gyvenimą?

Taip norėčiau, nes jaučiu, kad galiu daug pasiekti, be to, praėjau jau ilgą kelią ir tikrai neplanuoju sustoti.

  1. Kaip manai, ar rankų lenkimas populiari sporto šaka Lietuvoje?

Anksčiau tai nebuvo populiarus sportas, tačiau dabar jis plinta sparčiai, ypač sparčiai Aukštaitijoje, pvz: Radviliškyje. Šiais metais atvažiavo į Lietuvos čempionatą apie 100 dalyvių.

  1. Ar yra kitų sporto šakų, kuriomis tu užsiimi?

Taip, laisvalaikiu mėgstu pažaist krepšinį, užsiimu boksu. Na ir sporto klube nuolat darau viso kūno treniruotes.

  1. Ar buvo momentų, kada buvai praradęs motyvaciją? Kokiais būdais save motyvuoji?

Kai yra rezultatų, yra ir motyvacijos, o kadangi rezultatų yra visąlaik, greit tobulėju, todėl motyvacija neprapuola. Be to, kas du-tris mėnesius stabiliai vyksta varžybos, kurioms reik ruoštis, ir apginti savo čempiono titulą.

  1. Ką tu patartum pradedantiesiems sportininkams?

Norėčiau patarti, kad visų pirma reikia teoriškai viską išmokti, kad nepatirtumėte traumos, nes traumos šiame sporte ( ir ne tik šiame) išstumia tave keletui mėnesių mažiausiai. Ir šis sportas užsispyrusiems, o jei nėra užsispyrimo, nėra čia ko lįsti.

  1. Žinome, kokia svarbi mityba sportuojant. Papasakok apie savo mitybą.

Mityboje bandau apsiriboti nuo saldaus maisto ir miltų produktų. Dažniau valgyti jautieną (būtent iš ūkininko) bei kiaušinius. Ir jokių maisto papildų.

  1. Ar tavo tėvai palaiko tavo domėjimąsi sportu?

Taip, palaiko, jie jau yra įpratę, jog su tuščiomis rankomis namo negrįžtu.

  1. Ar sportas padeda siekti tikslų? Ką tau davė sportas?

Žinoma, kad padeda, sportas išvysto tavyje valios jėgą, atsakingumą bei užsispyrimą.

  1. Greit baigsi mūsų gimnaziją. Ko palinkėtum mūsų gimnazistams?

Taip, liko visai nedaug, tačiau manau, jog po kažkiek laiko grįšiu atgal į mokyklą, tik jau ne su kuprine, o su galimybe pasiūlyti pamokyti arba paskatinti mokinius sportuoti. Tai tik laiko klausimas, kada tai bus, o palinkėt galėčiau kuo mažiau bijoti ir išbandyti save kuo įvairesnėse srityse, kuriose galbūt ir jūs turite slypintį  talentą.

  1. Ačiū už interviu.
This entry was posted in Be kategorijos. Bookmark the permalink.

Comments are closed.