Mokslo metų pradžios šventės akimirkos gimnazijoje

Mokslo metų pradžios šventė , kuri mums, kaip gimnazijai, antroji,  šiemet buvo minima gimnazijos kieme.   Su ypatingu nerimu šios dienos laukė pirmokėliai, kurių šiemet turime aštuonis, ir abiturientai, pasitinkantys paskutinį rugsėjį pas mus.

Tradiciškai nuskambėjus Lietuvos Respublikos, o vėliau ir gimnazijos himnams, įnešus gimnazijos vėliavą, sveikinimo žodžius tarė gimnazijos direktorė N. Balinskienė, svečiai  iš rajono savivaldybės,  miestelio seniūnijos G. Šamašova ir O. Versocka bei Rūdninkų klebonas J. Norkun.

Didžiausias dėmesys buvo skirtas gimnazijos naujokams – pirmokėliams, kurie galėjo didžiuotis gavę pirmokų pasus. Kartu jie gavo ir pirmąją užduotį gimnazijoje – kartu su abiturientais šalia gimnazijos pasodinti ginkmedį. Tokia akcija jau tampa gimnazijos gražia tradicija ir šalia pernai pasodinto ąžuoliuko nuo šiemet augs  ir ginkmedis.

Gimnazijos bendrystę išreiškė pagrindinis šventės akcentas – vėjo malūnas, į  kurio aruodą kiekviena klasė įsmeigė vėjo malūnėlius su lūkesčiais ateinantiems mokslo metais. Pasiklausius pažadų, galima tikėtis, kad mokslo metų pabaigoje sulauksime įspūdingo derliaus.

 Apraše lietuvių kalbos  mokytojas Ernestas Vėta (nuotraukos T. Balinskio)

This entry was posted in Be kategorijos. Bookmark the permalink.

Comments are closed.