Atvėrėme langą į Pietryčių Lietuvą

 IMG_3020 2016-2017 mokslo metais mūsų gimnazijos mokiniai dalyvavo projekte „Langas į Pietryčių Lietuvą“. Projektą organizavo viešoji įstaiga Jaunimo bendradarbiavimo centras „Europroject“, parėmė Tautinių mažumų ir išeivijos departamentas. Projekto tikslas – pasitelkus jaunimą ir šiuolaikines viešinimo priemones skatinti Pietryčių Lietuvos regiono daugiakultūriškumo puoselėjimą šalies mastu, stiprinti Pietryčių Lietuvos mokyklų bendradarbiavimą bei dialogą ir aktyvinti Šalčininkų rajono jaunimą.
2017-09-15 Šalčininkų miesto parke vyko baigiamasis projekto renginys – visų dalyvavusių projekte mokyklų koncertas. Mūsų gimnazijos mokiniai parodė muzikinę-poetinę kompoziciją „Aš esu Lietuva“. Mokiniams pasirodymą parengti padėjo mokytojos Aušra Indrišiūnienė ir Ona Balachnina. Eilėmis ir daina mūsų moksleiviai perdavė žinią, kad Lietuva nėra kažkas nekintama – ją nuolat kuriame mes visi. Kokie esame mes, tokia bus ir mūsų Lietuva…
Projekto metu Pietryčių Lietuvos mokyklų moksleiviai fotografavo savo gyvenamąsias vietoves. Dalyvių nuotraukos yra skelbiamos internete ir specialiai išleistame leidinyje. Geriausios fotografijos, tarp jų ir mūsų gimnazijos atsiųstos Baltosios Vokės nuotraukos, buvo eksponuojamos koncerte.
Aušra Indrišiūnienė

IMG_3017 IMG_3024

This entry was posted in Be kategorijos. Bookmark the permalink.

Comments are closed.