Iškilmingas atnaujintos „Šilo“ gimnazijos atidarymas

 1Š. m. gegužės 24 dieną įvyko iškilmingas atnaujintos Baltosios Vokės „Šilo“ gimnazijos atidarymas. Gimnazijos renovavimas ir modernizavimas, kainavęs virš 680 tūkst. eurų, pagal Šalčininkų rajono savivaldybės projektą tęsėsi nuo 2017 liepos mėn. iki metų pabaigos ir dabar, kaip atidarymo kalboje teigė gimnazijos direktorė Nijolė Balinskienė, gimnaziją matome ne tik šviesią, šiuolaikišką, modernią, bet ir labai elegantišką. Gimnazijos modernizavimo metu buvo orientuotasi į kokybišką šiuolaikišką ugdymą, tad gimnazija įgyvendinto projekto dėka pasikeitė neatpažįstamai – kiekviename kabinete tiek mokytojai, tiek mokiniai gali naudotis  interaktyviomis lentomis, planšetiniais kompiuteriais, interaktyviomis lubomis, 3D akiniais, gimnazijoje atsirado chemijos, fizikos ir technologijų kabinetai, o gimnazijos fojė praturtėjo  modernia vaizdo ir garso aparatūra – ir visa tai, kad mes turėtume puikias ugdymosi ir darbo sąlygas.

 Gimnazijos atidaryme dalyvavę svečiai, šio projekto iniciatoriai ir vykdytojai   Šalčininkų rajono meras Zdzislav Palevič, Savivaldybės administracijos direktorius Josif Rybak, Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Regina Markevič, Baltosios Vokės seniūnijos seniūnas Genadij Baranovič, darbus atlikusios UAB „VT Statyba“ direktorius Tadeuš Bojarovič ir gimnazijos direktorė Nijolė Balinskienė perkirpo simbolinę atnaujinto gimnazijos pastato atidarymo juostelę, o Rūdninkų Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Juzef Narkun pašventino patalpas.

 Atidarymo metu skambėjo padėkos kalbos žmonėms, kurių pastangų ir darbo dėka dabar turime tokią puikią gimnaziją.  Už suteiktą laikiną prieglobstį „Šilo“ gimnazijos moksleiviams padėkota kaimyninės Elizos Ožeškovos gimnazijos direktorei Miroslavai Šostak ir Pramogų centro direktorei Loretai Grigorovič, už supratimą ir geranoriškumą mokytojams ir  ugdytinių tėvams (tėvų geranoriškumą geriausiai  liudija 8 bei Ig klasių moksleivių Sabinos ir Agatos  tėvelių Fiodorovų šeimos gimnazijai dovanotas iš medžio išdrožinėtas gimnazijos simbolis – Pelėda).

Gimnazijos  atidarymo programoje svečiai galėjo stebėti mokytojos Aušros Indrišiūnienės   ir moksleivių inscenizacijas, sukurtas remiantis žymaus  prancūzų rašytojo Antuano de Sent Egziuperi kūriniu „Mažasis princas“. Šio kūrinio personažas mažasis princas, kurį įkūnijo 8 kl. mokinys D. Bukatka,   klausinėja apie gimnaziją, ja domisi, o galiausiai primena, jog kiekvienas esame atsakingi už šalia esančius žmones. Tik taip mes galime išlikti vieningi ir kartu siekti užsibrėžtų tikslų bei augti kartu kaip bendruomenė.

Galiausiai, kokia gimnazija be pamokų.  Kaip vyksta šiuolaikinės pamokos ir kaip naudojama moderni įranga galėjo pamatyti ir garbingi gimnazijos atidarymo svečiai – jie dalyvavo chemijos, lietuvių kalbos ir matematikos, anglų kalbos ir psichologijos, muzikos ir teatro integruotose pamokose, kurias mokytojų padedami vedė gimnazijos  moksleiviai ir jie su savo užduotimi puikiai susidorojo. Būtent tokie kūrybingi mokytojai ir mokiniai, kaip tikisi gimnazijos direktorė Nijolė Balinskienė, ir turėtų suteikti mūsų gimnazijai veidą.

                                                                         Lietuvių kalbos mokytojas Ernestas Vėta

2 3 4 5 (1) 6 (1)

This entry was posted in Be kategorijos. Bookmark the permalink.

Comments are closed.