Projektas ,,Pažink valstybę“

IMG_0906Baltosios Vokės ,,Šilo“ gimnazijos mokiniai šių mokslo metų pradžioje įsitraukė į respublikinio projekto ,,Pažink valstybę“ veiklas. Šį projektą įgyvendina Ugdymo plėtotės centras drauge su Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos Valstybės pažinimo centru. Projekto tikslas – supažindinti mokinius su įvairiomis Lietuvos viešojo gyvenimo sritimis, aptarti aktualias nacionalines ir regionines problemas, apsvarstyti jų sprendimo būdus.Mūsų gimnazijai teko savivaldos sritis. Gimnazijos mokiniai nagrinėja Nevyriausybinių organizacijų veiklas bei jų dalyvavimą valstybės politiniame, socialiniame, kultūriniame gyvenime.

Pradėję projektą, pirmiausiai nusprendėme apsižvalgyti savo kieme, todėl pirmiausiai apsilankėme Baltosios Vokės seniūnijoje. Čia maloniai buvome sutikti seniūnijos darbuotojų, kurie atsakė į mums rūpimus klausimus ir netgi apdovanojo dovanomis. Pasirodo, kad Baltosios Vokės seniūnijos teritorijoje veikia   kelios Nevyriausybinės organizacijos (NVO), kurios sėkmingai dirba visuomenės labui.

Spalio 26 dieną projekto dalyviai vyko į Šalčininkų rajono savivaldybę, kur susitiko su Šalčininkų rajono NVO pirmininke Beata Petkevič. Šio susitikimo metu mokiniai dar išsamiau susipažino su NVO veikla Šalčininkų rajone, sužinojo kur reikėtų kreiptis ir kokie reikalavimai yra keliami norint įsteigti  tokią organizaciją. Taip pat mokiniai sužinojo su kokiomis problemomis susiduria visuomeninės organizacijos plėtodamos savo veiklą. Kitas projekto etapas – apsilankymas Lietuvos savivaldybių asociacijoje Vilniuje. Tikimės, kad dalyvaudami projekte mokiniai geriau susipažins kaip veikia valstybinės institucijos, sužinos kaip yra sprendžiamos  problemos mūsų valstybėje.

Laima Narodovskaja, Baltosios Vokės ,,Šilo“ gimnazijos istorijos mokytoja, projekto kordinatorė

IMG_0906IMG_0961 IMG_0956 IMG_0940 IMG_0939 IMG_0909

This entry was posted in Be kategorijos. Bookmark the permalink.

Comments are closed.